preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog

Login
Kalendar
« Travanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Udžbenici 2017./2018.

Anketa
Polaznici volonterskog kluba predlažu da se volonterski klub koji djeluje u našoj školi zove:

 

 

Hrvatska akademska i istraživačka mreža

 

Agencija za odgoj i obrazovanje

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 442239
Ovaj mjesec: 1828
Ovaj tjedan: 261
Danas: 33
Prvi dan nastave u 2. polugodištu, 15. siječnja 2018.
Administrator / datum: 10. 1. 2018. 09:02
Obavještavamo učenike da nastava učenicima  matične škole u Zaboku 3. i 4. razreda te 5. do 8. razreda počinje ujutro u 8,00 sati; a nastava za učenike 1. i 2. razreda poslijepodne u 13,10 sati.
Produženi boravak počinje radom ujutro u 8,00 sati.
Učenici PŠŠ su ujutro od 8,00 sati. 
U PŠM ujutro u 8,00 započinju učenici 2.m i 4. m odjela; a u 12,30 učenici 1.m i 3.m. odjela.
Učenici OGŠ također započinju u ponedjeljak prema svojem rasporedu.
 
U prilogu je izmjena rasporeda vožnje, petkom 5 minuta u povratku za predmetnu nastavu.

[OPŠIRNIJE]Čudesni svijet zagorskih jaslica i anđela
Administrator / datum: 15. 1. 2018. 12:14

I ove je godine u Brestovcu Orehovičkom održana izložba jaslica i anđela koja je bila otvorena od 7. do 12. siječnja 2018. godine.

Na izložbi je sudjelovala i Natalija Celjak, učenica 7.b razrednog odjela naše škole, koja je sama izradila kreativne i zanimljive jaslice te je, kao i svi sudionici, na zatvaranju izložbe dobila vrijednu nagradu.


[OPŠIRNIJE]Predblagdansko druženje roditelja i učenika
Administrator / datum: 4. 1. 2018. 11:24

Svake školske godine, pa tako i ove, učenici 3.a razreda i njihovi roditelji zajednički se druže i učestvuju u radu.

Najprije su imali priliku družiti se na Danu otvorenih vrata učionice. Na taj dan svi zainteresirani roditelji, mogli su doći i promatrati rad u razredu od prvog do zadnjeg sata: HJ, M, LK, PiD. S obzirom da su neki roditelji bili spriječeni da dođu, s veseljem smo dočekali i bake, stariju braću, pa čak i starije bratiće koji su se jako iznenadili kako je sad u školi zapravo lijepo, puno veselije, slobodnije. Iako je učionica bila u jednom trenutku prepuna, nikome to nije smetalo. Vladala je prava uobičajena radna atmosfera.

Ubrzo je uslijedilo još jedno zajedničko druženje.

Bila je to zajednička božićna radionica učenika i roditelja u kojoj su svojim spretnim rukama i zajedničkim snagama okitili učionicu. Svi su bili marljivi, veselo raspoloženi i rezultat nije izostao.


[OPŠIRNIJE]Projekt "#zavolontirAJMOse"
Administrator / datum: 4. 1. 2018. 09:08

U okviru projekta „#zavolontirAJMOse“ kroz studeni i prosinac održana su tri informativna predavanja za odgojno-obrazovne ustanove o odgoju za volontiranje i menadžment volontera.

Predavanja su održana u partnerskim organizacijama, Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog-Zabok, Osnovnoj školi Bedekovčina, te Osnovnoj školi Đure Prejca u Desiniću. Na predavanjima je sudjelovalo 96 djelatnika osnovnih škola kako bi se što bolje upoznali s tematikom i mogućnostima volontiranja. Nakon predavanja u osnovnim školama, aktivnosti će se usmjeriti na edukativne radionice za učenike. Predavanja i radionice održavaju Nikolina Bertol, voditeljica Volonterskog programa VolontirAJMO i Jasenka Borovčak, predstavnica Društva „Naša djeca“ Zabok.

Ovaj projekt usmjeren je na poticanje razvoja odgoja za volontiranje i na unapređenje kulture volontiranja od ranije dobi. Projekt će trajati tijekom cijele školske godine a financiran je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u okviru Izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

Više o projektu na web stranici:

http://www.zagor.info/projekt/zavolontirajmose


[OPŠIRNIJE]Lutkari u posjetu bolnici
Administrator / datum: 22. 12. 2017. 22:17

Učenici naše škole uvijek se trude pomagati i biti podrška onima  kojima je to potrebno. U četvrtak, 21. prosinca  učenici 3. c razreda posjetili su djecu koja borave na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zabok. Željeli su ih razveseliti i uljepšati im boravak u bolnici. Izveli su im svoju lutkarsko- dramsku predstavu Darovi Djeda Mraza. Nakon izvedbe obradovali su ih osmijesi na njihovim licima i pljesak. Uslijedilo je kratko druženje.


[OPŠIRNIJE]Božićna priredba
Administrator / datum: 23. 12. 2017. 00:30

U blagdanskom ozračju, nadolazeći Božić i Novu godinu obilježili smo u petak, 22. prosinca s dvije božićne priredbe koje su sa svojim učiteljicama pripremili učenici razredne i predmetne nastave. Par dana prije, u utorak u popodnevnim satima, i učenici produženog boravka imali su priredbu. Božićne priredbe s velikim veseljem pripremljene su za naše učenike, njihove roditelje i sve ljude dobre volje. Isječke i prizore s priredbe možete pogledati u  našoj fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Knjižnica - kreativna radionica
Administrator / datum: 22. 12. 2017. 09:13

Kako bi ispunili vrijeme čekajući školski autobus ili početak nastave, učenici  često borave u knjižnici. Tijekom prosinca, u njoj su se svakodnevno odvijale božićne radionice u kojima su pokazali svoju kreativnost izradivši brojne ukrase, čestitke i zabavne božićne motive.

Zaslugom vrijednih dječjih ruku i njihove razigrane mašte knjižnica je zasjala u predblagdanskom ruhu.

Radove možete pogledati u galeriji i u prostoru same knjižnice.


[OPŠIRNIJE]Na božićnoj predstavi...
Administrator / datum: 21. 12. 2017. 09:36

U srijedu 20.12., grad Zabok besplatnom je predstavom "Zaigrani Božić" darovao učenike razredne nastave.

Tom prigodom djeca su se okupila u multimedijskoj dvorani grada, s oduševljenjem pogledala i gromoglasnim pljeskom nagradila glumce kazališta Tirena.


[OPŠIRNIJE]Likovni rad na božićnoj čestitci
Administrator / datum: 14. 12. 2017. 10:31

Učenički rad Saše Jelenčić, učenice petog razreda,  prošle je godine osvojio drugu nagradu za likovni rad na natječaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Državna uprava tiskala je čestitke s nagrađenim radom koje će povodom božićnih i novogodišnjih blagdana biti uručene predsjednici, premijeru i ostalim vladinim dužnosnicima.


[OPŠIRNIJE]Novi garderobni ormarići
Administrator / datum: 7. 12. 2017. 09:49

Prošli tjedan u školi je  vladalo veliko uzbuđenje među učenicima. Preuređenjem školskog garderobnog prostora postavljeni su lijepi novi ormarići za odlaganje učeničke garderobe. Učenicima su podijeljeni ključevi tj. svakom učeniku je osiguran ormarić u svrhu pospremanja garderobe i osobnih stvari.  Ovo je još jedan dobar primjer u kojem nastojimo  učenicima ukazati na kulturno ponašanje u školi kao i poticanju učenika na čuvanje i ophođenje sa svojim stvarima.  Ukupna investicija  postavljanja  novih ormarića bila je 141.175 kuna pri čemu je grad Zabok sufinancirao iznosom od 87.500 kn.  Zahvaljujemo se  gradu Zaboku koji daje potporu našoj školi za realizaciju takvih projekata.


[OPŠIRNIJE]Zvijezde pjevaju, četvrtaši putuju!
Administrator / datum: 1. 12. 2017. 11:04

Već četrnaest godina u našoj školi provodimo humanitarnu akciju “Kad se male ruke slože, u školu u prirodi se može”. Ovogodišnji slogan bio je “Zvijezde pjevaju – četvrtaši putuju”. Cilj koncerta bio je skupiti što više sredstava za školu u prirodi, koja se održava u lipnju, u čemu smo apsolutno uspjeli i to iznad očekivanja.

 

[OPŠIRNIJE]Božićna radionica
Administrator / datum: 1. 12. 2017. 09:27

U četvrtak , 30.  studenog, u našoj je školi održana Božićna radionica izrade starinskog cvijeća od krep papira i prirodnih materijala. Radionicu su vodile članice udruge „Marta“ koje su i bake i susjede   naših učenika 4. razreda. To su bile gospođe  Ivanka Jerneić, Barica Fiket, Višnja Mesić, Đurđa Lončar i Slavica Šimag. U dvosatnoj radionici uspjele su prenijeti svoja znanja izrade“ kinča“ na učenike četvrtih razreda i njihove učiteljice Irenu i Lidiju.

U radionici je sudjelovalo više od 60 roditelja, učenika i njihove braće, baka i naših pomagačica i stažistica u školi.

Učenicima četvrtašima  ostaje zahvaliti gošćama i okititi školu naredni tjedan !

 


[OPŠIRNIJE]Započeo 7. ciklus projekta "Čitajmo mi, u obitelji svi"
Administrator / datum: 23. 11. 2017. 21:19

I ove školske godine naša škola prijavila  se za sudjelovanje u projektu „Čitajmo mi, u obitelji svi“, a kojeg  provode školski knjižničari u suradnji s učiteljicama trećih razreda i ravnateljem škole.

Ovo je već 7. ciklus projekta „Čitajmo mi, u obitelji svi“, a ove godine projekt je službeno prihvaćen od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Projekt je započeo prijavom škole u studenom, a trenutno je u fazi izbora i nabave knjiga za naprtnjaču- ruksak.

Veselimo se sudjelovanju u projektu i nestrpljivo čekamo drugo polugodište kada započinje uzbudljivo putovanje i čitanje knjiga.


[OPŠIRNIJE]Donacija računala PŠ Špičkovina
Administrator / datum: 21. 11. 2017. 10:01

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica KZŽ je na prijedlog gradonačelnika grada Zaboka Ivana Hanžeka, u projektu „Informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji“, donirala  2 stolna računala i 1 skener uređaj Područnoj školi Špičkovina.
Donaciju su omogučili Hrvatska narodna banka, Ina d.d. i Croatia osiguranje.
 


[OPŠIRNIJE]Udruga DVDR Zabok donirala računala PŠ Martinišće
Administrator / datum: 20. 11. 2017. 10:28

Na prijedlog gradonačelnika grada Zaboka Ivana Hanžeka, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapinsko-zagorske županije u projektu „Informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji donirala je 2 stolna računala i 1. skener uređaj područnoj školi Martinišće.
 


[OPŠIRNIJE]Kako se služiti e-Dnevnikom
Administrator / datum: 8. 9. 2016. 09:18

S početkom nove školske godine u našoj školi uvedeni su e-Dnevnici. Što znači da je roditeljima i učenicima omogućen pristup ocjenama, bilješkama nastavnika, rasporedu ispita, opravdanim i neopravdanim izostancima učenika i ostalim podacima online putem. U e-Dnevnik od kuće možete ući putem Carnetove e-mail adrese i lozinke koju će učenici dobiti u školi.
Detaljne upute kako koristiti e-Dnevnik kod kuće možete pronaći klikom na priloženi link. 

http://os-ksaver-sandor-djalski-zabok.skole.hr/upload/os-ksaver-sandor-djalski-zabok/images/static3/979/attachment/e-Dnevnik_-_upute_za_ucenike_i_roditelje.pdf


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju