preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog

Login
Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Udžbenici 2018./2019.

Anketa
Polaznici volonterskog kluba predlažu da se volonterski klub koji djeluje u našoj školi zove:

 

 

Hrvatska akademska i istraživačka mreža

 

Agencija za odgoj i obrazovanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 492482
Ovaj mjesec: 1870
Ovaj tjedan: 1
Danas: 1
MEDNI DAN
Administrator / datum: 10. 12. 2018. 14:45

Pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, u petak, 7. prosinca 2018. na dan Svetog Ambrozija - zaštitnika pčela i pčelara u matičnoj, te u područnim školama Martinišće i Špičkovina, svakom je učeniku prvog razreda prigodno darovana staklenka meda. Uz druženje, i prezentaciju „Priče sa cvjetne livade“ učenici su upoznali proces dobivanja i važnost upotrebe meda u svakodnevnoj prehrani.


[OPŠIRNIJE]Životinje zaštiti ti jer one će ti dobrom vratiti
MARTINA CAREK / datum: 7. 12. 2018. 19:33

Dječje gradsko vijeće Društva „Naša djeca“ Zabok pokrenulo je projekt „Životinje zaštiti ti jer one će ti dobrom vratiti“ čiji je cilj zaštita i pomaganje nezbrinutim životinjama.

Prva aktivnost u sklopu Projekta je prikupljanja potrepština za napuštene životinje u  Skloništu „Luč Zagorja“ u suradnji sa školskim volonterskim klubom „Gjalski“ Osnovne škole K.Š. Gjalskog.

Akcija je pokrenuta povodom Međunarodnog dana volontera u srijedu 5.12. u predvorju škole te su volonteri i volonterke sakupljali stare deke, plahte i ručnike, suhu hranu te ogrlice za pse i mačke. Djeca su se rado odazvala akciji donacijom krekera, dekica, ogrlica i igračaka za pse i mačke te pokazala veliku želju da pomognu životinjama.


[OPŠIRNIJE]DAN KONVENCIJE UN-a O PRAVIMA DJETETA
Administrator / datum: 3. 12. 2018. 12:02

Povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta koji se obilježava 20. studenoga Društvo „Naša djeca“ Zabok održalo je radionicu „Dječja prava“ u OŠ K. Š. Gjalskog

U petim razredima Osnovne škole K.Š. Gjalskog održane su radionice na temu „Dječja prava“ kako bi se „petaše“ poučilo o pravima djece, njihovim dužnostima i obavezama. Kroz igru, raspravu i nekoliko edukativnih filmova informirali su se o Konvenciji UN-a o pravima djeteta, najvažnijem dokumentu koji se tiče njih samih. Radionicu je vodila Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok uz pomoć članica Dječjeg foruma Natalije Grabrovečki, Petre Ravlić, Sare Premerl Peštaj i Ive Sadaić.

Djeca su nam poručila:

„Odrasli čujte naš glas, dječja prava su bitna za nas!“

„Sva prava su važna!“

„Druženje je fora, družiti se uvijek mora!“

„Sva prava poštuj ti i svijet ćemo popraviti!“

 


[OPŠIRNIJE]PŠ Martinišće - božićna radionica
Administrator / datum: 3. 12. 2018. 10:16

U PŠ Martinišće u petak 30.11. održana je radionica za roditelje učenika 1.m razreda učiteljice Vlaste Plečko, na kojoj su izrađeni adventski vijenci. Uz obilje vrsnih domaćih delicija druženje je proteklo u vedroj i radnoj atmosferi. Osim spretnosti i marljivog rada, mame i djeca pokazali su i vrlo razvijenu kreativnost i sposobnosti vezane uz timski rad. Prvačići su dodatno začinili druženje plesom i pjevanjem. Na kraju druženja, papirnatim pahuljicama ukrašeni su prozori u pretprostoru kata. Bio je pravi užitak raditi i družiti se uz prigodnu glazbu tako da su tri sata prošla prebrzo.


[OPŠIRNIJE]Božićna radionica kinča
Administrator / datum: 30. 11. 2018. 09:11

Božićna radionica kinča u 4. razredu

Učenici i učiteljice 4.b i 4.c odjela održali su četvrtak, 29.11.  Božićnu radionicu u kojoj se izrađivao tradicionalni kinč.

Na radionici su se priključili roditelji i bake. Da bi bili što uspješniji u izradi kinča učenici su u goste pozvali predstavnice udruge“ Marta“ koje su pokazivale kako se izrađuju rože i anđeli od krep papira.

U gostima su nam bile gospođe Slavica i Marija Šimag, Đurđa Lončar  i Ana Frinčić.

Da bi uljepšali školu u vrijeme Došašća učenici će i okititi i ukrasiti školu tradicionalnim cimerom.

Da se ne pozabi !


[OPŠIRNIJE]PŠ Martinišće dobila novi glasovir
Administrator / datum: 29. 11. 2018. 20:03
KORG B1

Područna škola Martinišće je dobila novi glasovir. Djeca su vesela i sada još rađe pjevaju i sviraju.


[OPŠIRNIJE]Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može!
Administrator / datum: 27. 11. 2018. 11:47

U  četvrtak, 22. studenog održala se humanitarna priredba pod motom „Kad se male ruke slože, radost i prijateljstvo tad se množe“. Inicijativa za ovakvom akcijom krenula je još prije 15 godina i od tada se organizira redovito svake godine kao pomoć za učenike slabijeg imovinskog stanja za odlazak u Školu u prirodi. Ove godine priredbu su organizirale učiteljice četvrtih razreda: Snježana Turk, Margita Popović, Ruža Novak , Renata Žiger i Vlatka Kastelan u suradnji s pedagoginjom Ružicom Kotarski.

U raznovrsnom programu, čiji su voditelji bili učenici 4.a, 4.b i 4.c razreda, sudjelovalo je mnogo učenika naše škole.  Učenici su pokazali kako pjevaju, glume, recitiraju i izvode lutkarske predstave.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Ljubljani
Administrator / datum: 25. 11. 2018. 19:40

Učenici sedmih i osmih razreda koji  su zainteresirani  za područje znanosti posjetili  su Hišu eksperimentov – prvi slovenski centar znanosti gdje je znanost prikazana na zabavan način. Za razliku od običnih muzeja, ovdje izlošci postaju pravi samo ako ih proučite vlastitim rukama…pomičući, mijenjajući, povezujući i igrajući se upoznajete nove i nove sadržaje.

Nakon Kuće ekperimenata učenici su prošetali gradom, posjetili sve važnije znamenitosti, naučili mnogo toga o Ljubljani, vozili se uspinjačom na Stari grad…

Učenici su se prije putovanja pripremili istražujući podatke o gradu na internetu te smo održali sat s prezentacijama. Nakon puta učenici će izraditi plakate o tome što su vidjeli, istražili, probali…u Kući eksperimenata.

Voditelji putovanja su bili učitelji matematike : Snježana Hrastinski – Lovrenčić, Nino Koncul  i Višnja Škreblin Valić te pedagoginja škole, Ružica Kotarski.


[OPŠIRNIJE]KAKO UČITI?
Administrator / datum: 19. 11. 2018. 12:57

Ovih dana su učenici 5. razreda sudjelovali u radionicama "Kako uspješno učiti" koje je vodila pedagoginja škole. Učenici su bili vrlo vrijedni te žele svoja iskustva podijeliti sa učenicima škole. Ako do sad niste znali kako učiti pažljivo (pod OPŠIRNIJE) pročitajte preporuke 5.a, 5.b, 5. c i 5. d odjela te postupajte po njima !

Uspjeh neće izostati ! 

[OPŠIRNIJE]Vukovar u srcu!
Administrator / datum: 19. 11. 2018. 11:22
Dan sjećanja

U petak 16.11., učenici su paljenjem lampaša, izradom prigodnih plakata i razgovorom sa svojim učiteljima obilježili 27. godišnjicu Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991.


[OPŠIRNIJE]Kad se male ruke služe, radost i prijateljstvo tad se množe!
Administrator / datum: 14. 11. 2018. 09:06

Učenici 4. razreda organiziraju 15. humanitarnu priredbu „ Kad se male ruke slože !“

Priredba će se održati u četvrtak, 22.11. 2018. u 18,00 sati  u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok. Program pripremaju i u njemu  sudjeluju učenici redovne i  glazbene škole zajedno sa   Zabočkim  mališanima.

Pozivamo sve prijatelje škole da se odazovu na priredbu jer će svojim dobrovoljnim prilogom od 10,00 kuna pomoći u organizaciji Škole u prirodi za učenike 4. razreda.


[OPŠIRNIJE]„Ni med cvetjem ni pravice“ u OŠ Zabok
Administrator / datum: 8. 11. 2018. 09:20

U srijedu, 7.11., u atriju škole, za učenike 7. i 8. razreda organizirana je izvanučionička nastava iz Hrvatskog jezika – monodrama „Ni med cvetjem ni pravice“ u dinamičnoj,  ekspresivnoj i dojmljivoj izvedbi Adama Končića. Predstava je nastala prema „Baladama Petrice Kerempuha“ Miroslava Krleže, antologijskom kajkavskom djelu u vrhu hrvatske književnosti. Tekst Balada, uvijek svjež i aktualan, socijalno i emotivno usložen, Adam Končić  uspješno je približio osnovnoškolcima u vrhunskom kajkavskom, materinjem, ali njegovanom izričaju.

Zahvaljujemo Gradu Zabok na poklonjenoj predstavi.


[OPŠIRNIJE]Dan Osnovne škole Zabok i rođendan gredičkog gospodina
Administrator / datum: 29. 10. 2018. 16:54

Svečanost povodom obljetnice 180 godina školstva u Zaboku održana je u atriju Osnovne škole Zabok 26. listopada, na dan rođenja gredičkog gospodina Ksavera Šandora Gjalskog, po kome je Škola dobila ime.

Dan Osnovne škole poseban je jer se s radošću i veseljem prisjećamo književnika koji je svojim izričajem bio mnogima uzor na spisateljskom putu. Bio je to čovjek koji je ponosno govorio o svome kajkavskom porijeklu, a njegove misli i stavove možemo iščitati u brojim likovima koje nam je ostavio iza sebe. Posebne pozdrave i dobrodošlicu na proslavu 180. godišnjice školstva uputio je svim gostima i ravnatelj Osnovne škole K. Š. Gjalskog, gospodin Tomislav Polanović. Događaju je nazočila i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, gospođa Jasna Petek, koja je ravnatelju Škole uručila Zahvalnicu župana. Svim prisutnima pozdrave su uputili i zamjenica gradonačelnika grada Zaboka, gospođa Valentina Đurek i župnik vlč., gospodin Marijan Culjak.


[OPŠIRNIJE]Ne dvoji, za drugog izdvoji !
Administrator / datum: 26. 10. 2018. 10:17

Učenici naše škole su i ove godine sudjelovali u humanitarnoj akciji Crvenog križa „Solidarnost na djelu“.

Pod geslom „ Ne dvoji, za drugog izdvoji !“ učenici su ukupno  prikupili 5.060,00 kuna koje su predane Gradskom društvu Crvenog križa Zabok.

Tako su učenici pripomogli u nabavi paketa hrane za potrebite koji žive na području grada Zaboka  koji će se dijeliti pred Božić.

Zahvaljujemo učenicima na iskazanoj solidarnosti i humanosti !


[OPŠIRNIJE]Promocija knjige Senje o Gjalskom
Administrator / datum: 25. 10. 2018. 14:15

U srijedu, 24. listopada u Velikoj galeriji grada Zaboka, simbolično na Dane Gjalskog svečano je održana promocija knjige Senje o Gjalskom. Knjiga "Senje o Gjalskom" autorsko je djelo naše drage učiteljice Nevenke Miškulin. 

Njezin doprinos učenicima i kolegama, školi, zajednici i šire neizmjeran je. Gospođa Nevenka Miškulin dugi je niz godina bila koordinatorica Male nagrade Gjalski i članica Prosedbenog povjerenstva za Malu nagradu Gjalski, voditeljica dramske skupine Mali Gjalski i sudionica u mnogim drugim projektima. Dramska skupina Mali Gjalski godinama je na sceni prikazivala crtice iz života Ksavera Šandora Gjalskog, a kroz scenske igre otkrivala kakav je bio život u dvorcu Gredice, kako je Gjalski provodio svoje djetinjstvo i kasnije svoj radni dan i sl.  pritom njegujući kajkavsko narječje i govor našega kraja.

Veoma smo zahvalni i ponosni na našu učiteljicu (sada u mirovini) Nevenku Miškulin koju pamtimo prije svega kao stručnu,  predanu radu i među učenicima omiljenu  učiteljicu - savjetnicu hrvatskog jezika ali i kao toplu, veselu i uvijek susretljivu kolegicu.

O kulturnom događaju i knjizi može se pronaći i na web mjestu Dani Ksavera Šandora Gjalskog http://danigjalskog.com/2018/10/senje-o-gjalskom-se-napokon-ostvarilo/#more-2150


[OPŠIRNIJE]PŠ Špičkovina dobila novi glasovir
Administrator / datum: 25. 10. 2018. 17:16

Područna škola Špičkovina dobila je novi glasovir. Svi smo veseli.smiley


[OPŠIRNIJE]Mala nagrada Gjalski - kruna za nadarene osnovnoškolce
Administrator / datum: 25. 10. 2018. 10:15

U utorak, 23. listopada u središnjem prostoru naše škole svečano je dodijeljena 33. Mala nagrada Gjalski. Mala nagrada Gjalski je poticaj i zahvala učenicima koji zanimanje za kulturu pisanja i izražavanja kao i svoju kreativnost pokazuju u pisanom izričaju i literarnim radovima.

Na natječaj za Malu nagradu Gjalski je ove godine pristiglo 48 radova iz 13 škola, a sudjelovalo sveukupno 41 učenika. Članovi Povjerenstva za dodjelu Male nagrade Gjalski su: književnik Hrvoje Kovačević, Ined Krušelj Vidas, profesorica Hrvatskog jezika i knjižničarka iz Osnovne škole Matije Gupca iz Gornje Stubice i Valerija Novak, profesorica Hrvatskog jezika iz Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog. Ove je godine, uz tri nagrađena rada, ravnopravno pohvaljeno još pet radova.

Bogat i zanimljiv kulturni događaj priredili su učenici osnovne i glazbene škole Zabok, učenici osnovne škole iz Tuhlja kao i učenici nagrađenih i pohvaljenih radova. Za cjelokupnu priredbu zaslužne su koordinatorica dodjele Ljiljana Mokrovčak i profesorica hrvatskog jezika, jedna od članica Povjerenstva za dodjelu Male nagrade Gjalski, Valerija Novak.

Nagrađene i pohvaljene radove svakako je vrijedno pročitati, a priloženi su pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u Martinišću
Administrator / datum: 24. 10. 2018. 09:28

U petak, 19. listopada u PŠ Martinišće održan je blagoslov kruha. Uz kratak prigodni program i obilje ukusnih peciva, kolača i raznih vrsti kruha, učenici su zahvalili za plodove jeseni i uživali u njihovom blagovanju. Posebno su veseli bili mališani iz našeg novotvorenog vrtića. Prvašići su ispekli svoja peciva i bili jako ponosni na njih. Velečasni Josip Čulig pridonio je veselju vrlo dinamičnom igrom koju je prije blagoslova organizirao s djecom.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan hrane
Administrator / datum: 21. 10. 2018. 19:17

U utorak, 16. listopada na poseban način obilježili smo Svjetski dan hrane. U sklopu integriranog Eko dana, učenici su brojnim aktivnostima i tematski organiziranim radionicama istaknuli važnost hrane te prednosti zdrave prehrane.

Nastavni dan bio je organiziran u nekoliko etapa u kojima su sudjelovali svi učenici i nastavnici. Učenici su pokazali velik interes i ozbiljnost prilikom provedbe različitih aktivnosti kao što je odlazak u crkvu i blagoslov kruha, izrada bučnice, degustacija kolača, marmelada i slastica od dunja i jabuka ubranih iz vočnjaka škole. Poseban interes na teme poput piramida prehrane, prednosti zdrave prehrane, siromaštvo koje pogađa neke krajeve svijeta, zanimljivosti o voću našeg zavičaja, jesenskim plodovima i sl. učenici su pokazali igrokazom, izradom raznolikih edukativnih radova, plakata i prezentacija izloženih i prezentiranih u školskoj knjižnici i atriju škole. 

Inicijativu za ovakav pristup obilježavanja Svjetskog dana hrane pokazala je profesorica prirode i biologije, gospođa Božena Dragčević, a potaknuli su je i podržali ostali učitelji i učenici.


[OPŠIRNIJE]Predavanje o energiji
Administrator / datum: 12. 10. 2018. 13:22

U četvrtak, 11.10. učenici 6. razreda su prisustvovali predavanju g. Ivana Bašića na temu "Energija i njezini oblici". Budući je naša škola Eko-škola  pozvali smo stručnjaka koji nam je objasnio važnost očuvanja prirodnih resursa kao obnovljivih izvora energije.


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan od 1.10.-7.10.
Administrator / datum: 2. 10. 2018. 14:48

U ponedjeljak 1.10. na Međunarodni Dan djeteta učenici nižih razreda na Trgu K.Š.Đalskog sudjelovali su na dječjim igrama koje su osmišljene na radionicama DND  Zabok povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine.

Osim spomenutih igara u Dječjem će tjednu s radom započeti Program „Čitaj mi!“, Igraonica „Kutić slikovnica“, organizirat će se zanimljiva izložba i radionica na temu „Poruke djece odraslima“, program KIKI festivala, „Bajkaonica“ za djecu na dječjem odjelu Opće bolnice Zabok te radionica Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća na temu „Za prava svakog djeteta borimo se mi, u DND pridruži se i ti!


[OPŠIRNIJE]Pozdrav jeseni/PŠ Martinišće
Administrator / datum: 27. 9. 2018. 12:51
Tijekom rujna, učenici PŠ Martinišće raskošno su obilježili prve dane jeseni.
Uz zabavu, pjesmu i ples razvijali su pozitivan odnos prema radu, razredni duh i potrebu za međusobnom suradnjom.
Kroz sakupljanje plodova, njihovu preradu, dizajniranje amblaže i dobivanje gotovog proizvoda naučili su cijenu vrijednosti rada, uloženog truda i važnost brige za okoliš.
Svaki je učenik izradio po tri bočice džema od kojih su dvije odnijeli kućama, a po jednu poklonili učitelicama i osoblju škole.
 

[OPŠIRNIJE]Berba školskih jabuka
Administrator / datum: 26. 9. 2018. 11:05

Počela je jesen. Učenici Eko grupe u školskom su voćnjaku sa prof. Boženom Dragčević brali jabuke. Dio ubranih jabuka podijelili su učenicima i djelatnicima škole a dio uroda iskoristili su za izradu kolača, popečaka i ostalih slastica.


[OPŠIRNIJE]Noć šišmiša
Administrator / datum: 13. 9. 2018. 16:04

U petak 7.9. u Krapini u Muzeju krapinskih neandertalaca obilježio se događaj Noć šišmiša. Učenici viših razreda naše škole u pratnji svoje profesorice iz biologije Božene Dragčević posjetili su muzej i zanimljiv događaj uklopili u terensku nastavu. 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o kriterijima za oslobađanje učenika od plaćanja školske kuhinje
Administrator / datum: 3. 9. 2018. 09:50

Detaljne informacije o kriterijima za oslobađnje učenika od plaćanja školske kuhinje u školskoj godini 2018./2019. možete pročitati u priloženim dokumentima koji se nalaze pod OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]Raspored sati za razredne odjele od 5. do 8. razreda
Administrator / datum: 31. 8. 2018. 11:53

Raspored sati za novu školsku godinu i Raspored učionica za prvi dan nastave (3.9.2018.) nalazi se pod OPŠIRNIJE.

 


[OPŠIRNIJE]POPIS UDŽBENIKA ZA 2018./19. ŠKOLSKU GODINU
Administrator / datum: 28. 6. 2018. 18:14

Popis (katalog) obvezveznih udžbenika za 2018./19. školsku godinu za sve razrede od 1. do 8. može se vidjeti i preuzeti pod OPŠIRNIJE.

Udžbenici i radne bilježnice iz INFORMATIKE ( od 5. do 8. razreda) ostaju isti prema kataloškom broju ali je potrebno kupiti nove udžbenike i radne bilježnice - godina izdanja 2018. koji prate novi plan i program iz informatike za 2018./19. školsku godinu.

Svi udžbenici  mogu se nabaviti i preko https://udzbenik.hr/


[OPŠIRNIJE]Kako se služiti e-Dnevnikom
Administrator / datum: 8. 9. 2016. 09:18

S početkom nove školske godine u našoj školi uvedeni su e-Dnevnici. Što znači da je roditeljima i učenicima omogućen pristup ocjenama, bilješkama nastavnika, rasporedu ispita, opravdanim i neopravdanim izostancima učenika i ostalim podacima online putem. U e-Dnevnik od kuće možete ući putem Carnetove e-mail adrese i lozinke koju će učenici dobiti u školi.
Detaljne upute kako koristiti e-Dnevnik kod kuće možete pronaći klikom na priloženi link. 

http://os-ksaver-sandor-djalski-zabok.skole.hr/upload/os-ksaver-sandor-djalski-zabok/images/static3/979/attachment/e-Dnevnik_-_upute_za_ucenike_i_roditelje.pdf


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju