preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog

Login
Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Udžbenici 2017./2018.

Anketa
Polaznici volonterskog kluba predlažu da se volonterski klub koji djeluje u našoj školi zove:

 

 

Hrvatska akademska i istraživačka mreža

 

Agencija za odgoj i obrazovanje

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 457765
Ovaj mjesec: 2845
Ovaj tjedan: 621
Danas: 63
Dan planeta Zemlje
Administrator / datum: 20. 4. 2018. 10:23

Članovi Volonterskog kluba i EKO patrole obilježili su  Dan planeta Zemlje. Tim su povodom u školskom dvorištu posadili nekoliko stabala dunje čiji će se plodovi kasnije koristiti za izradu raznih slastica. U sklopu akcije planirana je i sadnja hortenzija.


[OPŠIRNIJE]Izvrsni rezultati učenika glazbene škole
Administrator / datum: 27. 3. 2018. 10:46

Na 56. državnom hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa učenici glazbene škole ostvarili su izvrsne rezultate.

Čestitamo svim učenicima i mentorima na vrhunskim rezultatima.


[OPŠIRNIJE]Obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom
Administrator / datum: 26. 3. 2018. 10:55

U srijedu, 21.3. u našoj smo školi obilježili Svjetski dan osoba sa Down sindromom. Učenici 5.A razreda ugostili su učenike CZOO Krapinske Toplice. Na početku susreta lutkari naše škole sve su okupljene razveselili predstavom "Poštar Slavek", a nakon toga slijedila je kreativna radionica na temu proljetnog cvijeća čime smo ujedno obilježili i prvi dan proljeća. Učenicima 5. A i CZOO ovo je drugi susret. Naime, učenici 5. A su dio projekta  "Zavolontiraj se" koji se provodi u suradnji sa školskim volonterskim klubom, DND-om Zabok  i Mrežom udruga ZAGOR na temu različitosti. Nakon ovog susreta učenici su otišli kućama puni novih dojmova i spoznaja u druženju s djecom s posebnim potrebama te se nadaju da će ovakvo druženje ponoviti i slijedeće godine.


[OPŠIRNIJE]Izvrstan uspjeh Domagoja na državnom natjecanju iz informatike
Administrator / datum: 20. 3. 2018. 09:57

U petak je završeno  državno natjecanje iz informatike koje se i ove godine održalo u Primoštenu od 13. do 16. ožujka.

Na državnom natjecanju iz informatike našu školu predstavljao je učenik Domagoj Gavranić, mentor Katarina Mardešić. Domagoju, učeniku 7. razreda ovo je druga  godina zaredom da je pozvan na državno natjecanje u čak dvije kategorije: Algoritmi  i  Razvoj softvera.

Kontinuiranim radom i znanjem Domagoj je postigao izvanredan uspjeh osvojivši 10. mjesto u algoritmima i 3. mjesto u razvoju softvera. Ove godine njegov projekt u razvoju softvera bila je e-Bilježnica - web aplikacija za stvaranje i  korištenje virtualnih bilježnica putem Interneta. Virtualnu bilježnicu stvaramo zapisivanjem tekstualnih ili grafičkih bilješki na računalu ili tabletu. Aplikacija nudi mogućnost stvaranja virtualnog razreda. Učenik posjeduje policu na koju može dodati bilježnice čiji je sadržaj moguće dijeliti s učenicima u razredu.  

Krapinsko-zagorsku županiju ove godine predstavljale su škole: OŠ Ante Kovačića, Zlatar, učenik Blaž Stužić, mentor Nina Posarić, OŠ K.Š.Gjalskog Zabok, učenik Domagoj Gavranić, mentor Katarina Mardešić, OŠ Konjščina , učenik Vito Džaja-Pozaić, mentor Draženka Kuzman i SŠ Zlatar, učenik Ivan Futivić, mentor Damjan Zagorec.

A kako to stvarno izgleda na državnom natjecanju iz informatike pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Sedmaši proslavili Dan broja π
Administrator / datum: 19. 3. 2018. 09:02

Danas je sat matematike 7.a razreda bio posvećen broju π​. Neki učenici su pripremili plakate na temu broja Pi, a neki su  napisali pjesmu u čast tog slavnog broja.  Neki su pak ispekli kolače i kiflice u obliku  grčkog slova π.  Uglavnom, veselo je danas bilo na satu, slavio se rođendan broja Pi.

Ako vas zanima nešto više o broju Pi, pročitajte zanimljivosti. A ako vas zanima je li bio ukusan…mmm…itekako.


[OPŠIRNIJE]Projekt "Što učiniti s ostatcima hrane?"
Administrator / datum: 17. 3. 2018. 17:52

Učenici 3. A razreda i njihova učiteljica Snježana Turk ove su školske godine iz područja građanskog odgoja i obrazovanja pokrenuli projekt: Što učiniti s ostatcima hrane?

Sve je započelo na jednom satu razrednika na kojem su kroz igru Memori, ponavljali dječja prava iz Konvencije o pravima djeteta. Analizirajući prava, došli su i do prava svakog djeteta na dovoljno hrane i čiste vode.

Opširnije o projektu možete pogledati u privitku.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz biologije
Administrator / datum: 13. 3. 2018. 11:56

U ponedjeljak, 12.3., u OŠ Oroslavje, održano je županijsko natjecanje iz biologije.

Pod mentorstvom prof. Božene Dragčević, učenici naše škole postigli su zapažen rezultat. Učenik Roko Rožić osvojio je 9. mjesto, a Filip Pondeljak se osvojivši 3. mjesto plasirao na državno natjecanje.


[OPŠIRNIJE]Održano Županijsko natjecanje iz matematike
Administrator / datum: 5. 3. 2018. 10:14

28. veljače  u OŠ Lijepa naša, Tuhelj održano je Županijsko natjecanje iz matematike.

Našu školu predstavljalo je osmero učenika od četvrtog do osmog razreda:  Martin Vrček, Nela Krznar, Otto Brezak, Ivona Bobičanec, Viktor Veverec, Domagoj Gavranić, Marko Majstorović i Jana Prekratić.

Svi učenici postigli su zapažene rezultate, a najuspješniji su bili Martin Vrček, 4.r i Otto Brezak, 5.r osvojivši prvo mjesto.

Čestitamo svim našim učenicima na predanom radu i izvrsnim rezultatima.

Njihovi mentori su bili učitelji matematike: Višnja Škreblin Valić, Irena Ivanuš, Snježana Hrastinski – Lovrenčić, Nino Koncul te učiteljice razredne nastave: Irena Puškar i Biserka Krmek.


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Administrator / datum: 5. 3. 2018. 09:01

U srijedu 28.2., učenici su raznim aktivnostima obilježili Dan ružičastih majica – program prevencije vršnjačkog nasilja koji se održava diljem svijeta.

Ideja je nastala u znak protesta koji se dogodio 2007. u  jednoj kanadskoj školi. Žrtva nasilja bio je učenik koji je na prvi dan škole došao u ružičastoj majici u znak podrške liječenju teško bolesne majke.

Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

 


[OPŠIRNIJE]Održana 22. Smotra dječjeg folklora KZŽ
Administrator / datum: 26. 2. 2018. 09:49

U subotu 24. veljače u našoj školi a u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ i Ansambla Zabok, održala se 22. Smotra dječjeg folklora Krapinsko – zagorske županije. Smotra je svečano započela u 17 sati, a nakon uvodnog pozdrava i govora otvorena je izvedbom spleta folklornih pjesama i dječjih plesova učenika 2. razreda naše škole. Učenici 2. razreda otpjevali i otplesali su pjesme: Cunge, cunge, cunge raj, Dili, dili dana i Polegala trava detelina a za nastup ih je pripremila učiteljica Manuela Gorup.

Više o samom događaju možete doznati na: 

http://www.kzz.hr/500-sudionika-22-smotra-djecjeg-folklora


[OPŠIRNIJE]Kako se služiti e-Dnevnikom
Administrator / datum: 8. 9. 2016. 09:18

S početkom nove školske godine u našoj školi uvedeni su e-Dnevnici. Što znači da je roditeljima i učenicima omogućen pristup ocjenama, bilješkama nastavnika, rasporedu ispita, opravdanim i neopravdanim izostancima učenika i ostalim podacima online putem. U e-Dnevnik od kuće možete ući putem Carnetove e-mail adrese i lozinke koju će učenici dobiti u školi.
Detaljne upute kako koristiti e-Dnevnik kod kuće možete pronaći klikom na priloženi link. 

http://os-ksaver-sandor-djalski-zabok.skole.hr/upload/os-ksaver-sandor-djalski-zabok/images/static3/979/attachment/e-Dnevnik_-_upute_za_ucenike_i_roditelje.pdf


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju