preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog

Login
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Udžbenici 2018./2019.

Anketa
Polaznici volonterskog kluba predlažu da se volonterski klub koji djeluje u našoj školi zove:

 

 

Hrvatska akademska i istraživačka mreža

 

Agencija za odgoj i obrazovanje

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 492786
Ovaj mjesec: 2174
Ovaj tjedan: 305
Danas: 24
Mala početnica medijske pismenosti
Administrator / datum: 18. 12. 2018. 12:11

Društvo „Naša djeca“ Zabok prepoznaje važnost bavljenja medijskim obrazovanjem te i dalje nastavlja s provedbom projekta „Mala početnica medijske pismenosti“ i vršnjačkom edukacijom u Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog.

Društvo „Naša djeca“ Zabok nastavilo je s vršnjačkom edukacijom u šestim razredima Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Zabok u sklopu projekta „Mala početnica medijske pismenosti“ koju je provela voditeljica Dječjeg foruma Jana Borovčak i dječja vijećnica Lana Repovečki. 


[OPŠIRNIJE]MEDNI DAN
Administrator / datum: 10. 12. 2018. 14:45

Pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, u petak, 7. prosinca 2018. na dan Svetog Ambrozija - zaštitnika pčela i pčelara u matičnoj, te u područnim školama Martinišće i Špičkovina, svakom je učeniku prvog razreda prigodno darovana staklenka meda. Uz druženje, i prezentaciju „Priče sa cvjetne livade“ učenici su upoznali proces dobivanja i važnost upotrebe meda u svakodnevnoj prehrani.


[OPŠIRNIJE]Životinje zaštiti ti jer one će ti dobrom vratiti
MARTINA CAREK / datum: 7. 12. 2018. 19:33

Dječje gradsko vijeće Društva „Naša djeca“ Zabok pokrenulo je projekt „Životinje zaštiti ti jer one će ti dobrom vratiti“ čiji je cilj zaštita i pomaganje nezbrinutim životinjama.

Prva aktivnost u sklopu Projekta je prikupljanja potrepština za napuštene životinje u  Skloništu „Luč Zagorja“ u suradnji sa školskim volonterskim klubom „Gjalski“ Osnovne škole K.Š. Gjalskog.

Akcija je pokrenuta povodom Međunarodnog dana volontera u srijedu 5.12. u predvorju škole te su volonteri i volonterke sakupljali stare deke, plahte i ručnike, suhu hranu te ogrlice za pse i mačke. Djeca su se rado odazvala akciji donacijom krekera, dekica, ogrlica i igračaka za pse i mačke te pokazala veliku želju da pomognu životinjama.


[OPŠIRNIJE]DAN KONVENCIJE UN-a O PRAVIMA DJETETA
Administrator / datum: 3. 12. 2018. 12:02

Povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta koji se obilježava 20. studenoga Društvo „Naša djeca“ Zabok održalo je radionicu „Dječja prava“ u OŠ K. Š. Gjalskog

U petim razredima Osnovne škole K.Š. Gjalskog održane su radionice na temu „Dječja prava“ kako bi se „petaše“ poučilo o pravima djece, njihovim dužnostima i obavezama. Kroz igru, raspravu i nekoliko edukativnih filmova informirali su se o Konvenciji UN-a o pravima djeteta, najvažnijem dokumentu koji se tiče njih samih. Radionicu je vodila Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok uz pomoć članica Dječjeg foruma Natalije Grabrovečki, Petre Ravlić, Sare Premerl Peštaj i Ive Sadaić.

Djeca su nam poručila:

„Odrasli čujte naš glas, dječja prava su bitna za nas!“

„Sva prava su važna!“

„Druženje je fora, družiti se uvijek mora!“

„Sva prava poštuj ti i svijet ćemo popraviti!“

 


[OPŠIRNIJE]PŠ Martinišće - božićna radionica
Administrator / datum: 3. 12. 2018. 10:16

U PŠ Martinišće u petak 30.11. održana je radionica za roditelje učenika 1.m razreda učiteljice Vlaste Plečko, na kojoj su izrađeni adventski vijenci. Uz obilje vrsnih domaćih delicija druženje je proteklo u vedroj i radnoj atmosferi. Osim spretnosti i marljivog rada, mame i djeca pokazali su i vrlo razvijenu kreativnost i sposobnosti vezane uz timski rad. Prvačići su dodatno začinili druženje plesom i pjevanjem. Na kraju druženja, papirnatim pahuljicama ukrašeni su prozori u pretprostoru kata. Bio je pravi užitak raditi i družiti se uz prigodnu glazbu tako da su tri sata prošla prebrzo.


[OPŠIRNIJE]Božićna radionica kinča
Administrator / datum: 30. 11. 2018. 09:11

Božićna radionica kinča u 4. razredu

Učenici i učiteljice 4.b i 4.c odjela održali su četvrtak, 29.11.  Božićnu radionicu u kojoj se izrađivao tradicionalni kinč.

Na radionici su se priključili roditelji i bake. Da bi bili što uspješniji u izradi kinča učenici su u goste pozvali predstavnice udruge“ Marta“ koje su pokazivale kako se izrađuju rože i anđeli od krep papira.

U gostima su nam bile gospođe Slavica i Marija Šimag, Đurđa Lončar  i Ana Frinčić.

Da bi uljepšali školu u vrijeme Došašća učenici će i okititi i ukrasiti školu tradicionalnim cimerom.

Da se ne pozabi !


[OPŠIRNIJE]PŠ Martinišće dobila novi glasovir
Administrator / datum: 29. 11. 2018. 20:03
KORG B1

Područna škola Martinišće je dobila novi glasovir. Djeca su vesela i sada još rađe pjevaju i sviraju.


[OPŠIRNIJE]Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može!
Administrator / datum: 27. 11. 2018. 11:47

U  četvrtak, 22. studenog održala se humanitarna priredba pod motom „Kad se male ruke slože, radost i prijateljstvo tad se množe“. Inicijativa za ovakvom akcijom krenula je još prije 15 godina i od tada se organizira redovito svake godine kao pomoć za učenike slabijeg imovinskog stanja za odlazak u Školu u prirodi. Ove godine priredbu su organizirale učiteljice četvrtih razreda: Snježana Turk, Margita Popović, Ruža Novak , Renata Žiger i Vlatka Kastelan u suradnji s pedagoginjom Ružicom Kotarski.

U raznovrsnom programu, čiji su voditelji bili učenici 4.a, 4.b i 4.c razreda, sudjelovalo je mnogo učenika naše škole.  Učenici su pokazali kako pjevaju, glume, recitiraju i izvode lutkarske predstave.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Ljubljani
Administrator / datum: 25. 11. 2018. 19:40

Učenici sedmih i osmih razreda koji  su zainteresirani  za područje znanosti posjetili  su Hišu eksperimentov – prvi slovenski centar znanosti gdje je znanost prikazana na zabavan način. Za razliku od običnih muzeja, ovdje izlošci postaju pravi samo ako ih proučite vlastitim rukama…pomičući, mijenjajući, povezujući i igrajući se upoznajete nove i nove sadržaje.

Nakon Kuće ekperimenata učenici su prošetali gradom, posjetili sve važnije znamenitosti, naučili mnogo toga o Ljubljani, vozili se uspinjačom na Stari grad…

Učenici su se prije putovanja pripremili istražujući podatke o gradu na internetu te smo održali sat s prezentacijama. Nakon puta učenici će izraditi plakate o tome što su vidjeli, istražili, probali…u Kući eksperimenata.

Voditelji putovanja su bili učitelji matematike : Snježana Hrastinski – Lovrenčić, Nino Koncul  i Višnja Škreblin Valić te pedagoginja škole, Ružica Kotarski.


[OPŠIRNIJE]KAKO UČITI?
Administrator / datum: 19. 11. 2018. 12:57

Ovih dana su učenici 5. razreda sudjelovali u radionicama "Kako uspješno učiti" koje je vodila pedagoginja škole. Učenici su bili vrlo vrijedni te žele svoja iskustva podijeliti sa učenicima škole. Ako do sad niste znali kako učiti pažljivo (pod OPŠIRNIJE) pročitajte preporuke 5.a, 5.b, 5. c i 5. d odjela te postupajte po njima !

Uspjeh neće izostati ! 

[OPŠIRNIJE]Vukovar u srcu!
Administrator / datum: 19. 11. 2018. 11:22
Dan sjećanja

U petak 16.11., učenici su paljenjem lampaša, izradom prigodnih plakata i razgovorom sa svojim učiteljima obilježili 27. godišnjicu Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991.


[OPŠIRNIJE]Kad se male ruke služe, radost i prijateljstvo tad se množe!
Administrator / datum: 14. 11. 2018. 09:06

Učenici 4. razreda organiziraju 15. humanitarnu priredbu „ Kad se male ruke slože !“

Priredba će se održati u četvrtak, 22.11. 2018. u 18,00 sati  u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok. Program pripremaju i u njemu  sudjeluju učenici redovne i  glazbene škole zajedno sa   Zabočkim  mališanima.

Pozivamo sve prijatelje škole da se odazovu na priredbu jer će svojim dobrovoljnim prilogom od 10,00 kuna pomoći u organizaciji Škole u prirodi za učenike 4. razreda.


[OPŠIRNIJE]„Ni med cvetjem ni pravice“ u OŠ Zabok
Administrator / datum: 8. 11. 2018. 09:20

U srijedu, 7.11., u atriju škole, za učenike 7. i 8. razreda organizirana je izvanučionička nastava iz Hrvatskog jezika – monodrama „Ni med cvetjem ni pravice“ u dinamičnoj,  ekspresivnoj i dojmljivoj izvedbi Adama Končića. Predstava je nastala prema „Baladama Petrice Kerempuha“ Miroslava Krleže, antologijskom kajkavskom djelu u vrhu hrvatske književnosti. Tekst Balada, uvijek svjež i aktualan, socijalno i emotivno usložen, Adam Končić  uspješno je približio osnovnoškolcima u vrhunskom kajkavskom, materinjem, ali njegovanom izričaju.

Zahvaljujemo Gradu Zabok na poklonjenoj predstavi.


[OPŠIRNIJE]Raspored sati za razredne odjele od 5. do 8. razreda
Administrator / datum: 31. 8. 2018. 11:53

Raspored sati za novu školsku godinu i Raspored učionica za prvi dan nastave (3.9.2018.) nalazi se pod OPŠIRNIJE.

 


[OPŠIRNIJE]POPIS UDŽBENIKA ZA 2018./19. ŠKOLSKU GODINU
Administrator / datum: 28. 6. 2018. 18:14

Popis (katalog) obvezveznih udžbenika za 2018./19. školsku godinu za sve razrede od 1. do 8. može se vidjeti i preuzeti pod OPŠIRNIJE.

Udžbenici i radne bilježnice iz INFORMATIKE ( od 5. do 8. razreda) ostaju isti prema kataloškom broju ali je potrebno kupiti nove udžbenike i radne bilježnice - godina izdanja 2018. koji prate novi plan i program iz informatike za 2018./19. školsku godinu.

Svi udžbenici  mogu se nabaviti i preko https://udzbenik.hr/


[OPŠIRNIJE]Kako se služiti e-Dnevnikom
Administrator / datum: 8. 9. 2016. 09:18

S početkom nove školske godine u našoj školi uvedeni su e-Dnevnici. Što znači da je roditeljima i učenicima omogućen pristup ocjenama, bilješkama nastavnika, rasporedu ispita, opravdanim i neopravdanim izostancima učenika i ostalim podacima online putem. U e-Dnevnik od kuće možete ući putem Carnetove e-mail adrese i lozinke koju će učenici dobiti u školi.
Detaljne upute kako koristiti e-Dnevnik kod kuće možete pronaći klikom na priloženi link. 

http://os-ksaver-sandor-djalski-zabok.skole.hr/upload/os-ksaver-sandor-djalski-zabok/images/static3/979/attachment/e-Dnevnik_-_upute_za_ucenike_i_roditelje.pdf


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju