2017-11-15 09:19:04

Predavanje o geologiji

08.11.2017. u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, prof. Marijan Kovačić, profesor sa Prirodoslovno matematičkog Fakulteta u Zagrebu održao je zanimljivo predavanje o geologiji, a na kojem su prisustvovali učenici 7. (a,b,c) i 8. razreda.

U prvom dijelu  predavanja prof. Kovačić je pričao o geološkoj prošlosti Zemlje, tektonskoj aktivnosti litosfernih ploča,  te o nastanku fosila i minerala.

Na drugom dijelu predavanja održana je geološka radionica a koju su asistirale Petra Bralić i Lucija Matešić, djelatnice javne ustanove pripravnika. Na radionici smo mogli vidjeti, opipati i podizati izložene stijene, fosilne ostatke i minerale, te mikroskopom vidjeti neke od mikrofosila (morskih i slatkovodnih školjaka) koji su živjeli u Panonskom moru.

Zahvaljujemo se prof. Kovačiću što je održao predavanje o zanimljivoj temi – geologiji, kao i  asistenticama koje su nam odgovorile na mnoga naša pitanja. Također, posebno se zahvaljujemo našoj prof. biologije Boženi Dragčević, koja nam je u sklopu nastave organizirala ovo zanimljivo i poučno predavanje. 


Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog