2017-11-19 19:19:23

Obilježavanje sjećanja na žrtvu grada heroja Vukovar u PŠ Martinišće

U projektu „Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama“ s posebnim osvrtom na učešće policijskih i vojnih postrojbi, a u vezi sa obilježavanjem 26.godišnjice sjećanja na žrtvu grada heroja Vukovara članovi UDVDR Ogranak Zabok održali su predavanje u područnim školama  Martinišće i Špičkovina.
Poseban naglasak bio je na žrtvi grada heroja Vukovara.

Svim učenicima i profesoricama poklonili smo majice sa logo projekta, nagradili smo nekolicinu učenika sa 2.stalka za mobitel, selfi štapom, stikom od 8 GB te školu sa uramljenom Uspomenicom. Jednoj učenici koja, danas na žalost radi bolesti nije bila na nastavi pripremili smo poseban dar(mobitel) kojega će joj njena razrednica naknadno uručiti.
Bilo je to prekrasno druženje u trajanju od dva školska sata u ambijentu sa pregršt pitanja i iznimnom pažnjom tijekom predavanja.
Počašćeni smo i toplo primljeni prije i nakon predavanja u prostorijama škola.
Zahvaljujemo se nastavnom osoblju i učenicima među kojima smo se osjećali ponosno što smo mogli dio svojih svjedočanstava podijeliti sa njima.
Predavanje su održali mr.crim.Josip Horvatin, Boško Jurec, Nenad Igncije Kužnar, Marijan Putanec, Željko Brezak, Marijan Putanec i Zlatko Štajduha.    

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog