2017-11-21 09:47:02

Dan sjećanja na Vukovar u PŠ Špičkovina

U projektu „Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama“ s posebnim osvrtom na učešće policijskih i vojnih postrojbi, a u vezi sa obilježavanjem 26.godišnjice sjećanja na žrtvu grada heroja Vukovara članovi UDVDR Ogranak Zabok održali su predavanje u PŠ  Špičkovina. 

Predavanje su održali : mr.crim.Josip Horvatin, Nijaz Mulalić. Boško Jurec, Nenad Igncije Kužnar, Marijan Putanec i Zlatko Štajduhar. Poseban naglasak bio je na žrtvi grada heroja Vukovara.

Svim učenicima i učiteljicama poklonili su majice sa logom projekta, nagradili su neke učenike sa 2.stalka za mobitel, selfi štapom, stikom od 8 GB te školu sa uramljenom Uspomenicom. Učenici su pokazali veliki interes za temu Domovinskog rata i Vukovar.Postavili su mnoštvo pitanja i komentara.Gotovo svi su ponosno istaknuli  nekog poznatog iz obitelji,među rodbinom i u susjedstvu tko je na neki način sudjelovao u Domovinskom ratu.
Zajedničko  druženje branitelja i naših učenika bilo je toliko ugodno i zanimljivo da su ih učenici jedva pustili da odu,i  poželjeli su da dođu ponovo idući dan.
Zahvaljujemo našim braniteljima na svjedočenju proživljenog  našim mladim naraštajima.


Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog