2017-11-23 21:19:02

Započeo 7. ciklus projekta "Čitamo mi, u obitelji svi"

I ove školske godine naša škola prijavila  se za sudjelovanje u projektu „Čitamo mi, u obitelji svi“, a kojeg  provode školski knjižničari u suradnji s učiteljicama trećih razreda i ravnateljem škole.

Ovo je već 7. ciklus projekta „Čitamo mi, u obitelji svi“, a ove godine projekt je službeno prihvaćen od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Projekt je započeo prijavom škole u studenom, a trenutno je u fazi izbora i nabave knjiga za naprtnjaču- ruksak.

Veselimo se sudjelovanju u projektu i nestrpljivo čekamo drugo polugodište kada započinje uzbudljivo putovanje i čitanje knjiga.

Cilj projekta je ukazati na važnost svladavanja tehnike čitanja kod učenika, važnost roditelja u procesu učenja čitanja kao važnog uzora i na važnost školske knjižnice kao informacijskog središta škole koja promiče kulturu čitanja. Projekt traje cijelu školsku godinu, a izvedbeni dio se provodi u drugom polugodištu, ili od 12. mjeseca u slučaju većih razreda (najviše 27 učenika po ruksaku). U prvom polugodištu traju pripreme i dogovori s glavnom koordinatoricom projekta Dejanom Bedeković, dipl. knjižničarkom, u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara kao krovnom udrugom.

Projekt je osmišljen po načelu "putovanja" knjižnične naprtnjače s 7 knjiga od jednog do drugog učenika trećih razreda. Učenik naprtnjaču nosi u svoj dom na obiteljsko čitanje. Knjige su kod njegove obitelji 5 dana. Knjižnica kupuje tih 7 knjiga za jedan razred za potrebe projekta, a zatim te knjige ostaju u knjižničnom vlasništvu, poslije projekta, za daljnju posudbu. Tako se ovim projektom obnavlja knjižni fond svake pojedine škole koja u njemu sudjeluje.

Informacije preuzete s Izvora: https://sites.google.com/a/knjiznicari.hr/citamo-mi-u-obitelji-svi/o-projektu 


Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog